Opdracht betontechnisch onderzoek 60 meter hoge schoorsteen energiecentrum Vrije Universiteit Amsterdam

Froger Vastgoed heeft van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) opdracht ontvangen om een betontechnisch onderzoek uit te voeren naar de huidige technische staat van de circa 60 meter hoge betonnen schoorsteen van het energiecentrum. Het energiecentrum dient om afval van de VU te verbranden, waarbij de vrijgekomen energie wordt gebruikt als verwarming van de VU en het VUMC. De eerste bouwfase van het energiecentrum dateert uit 1967, waarna er in de jaren 70 en 1990 nog uitbreidingen hebben plaatsgevonden.

b2ap3 small schoorsteen energiecentrum vuHet betontechnisch onderzoek, waarbij we vanuit een bakje met een kraan zullen gaan inspecteren, zal in de eerste fase bestaan uit het bepalen van de mogelijke carbonatatie-aantastingen, de huidige betondekking op de wapening, de drukvastheid van het beton en verder het visueel controleren op uiterlijke defecten zoals binddraadcorrosie en grindnesten.

In een eventuele tweede fase zal onder meer bepaald worden waar eventueel gericht boorkernen dienen te worden genomen voor een nader laboratoriumonderzoek op de aanwezigheid van chlorides. Verder zal er afhankelijk van het veldwerk met de betonhamer bij twijfel ook nog een laboratoriumtest op de drukvastheid worden uitgevoerd.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Michel Froger via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

VUlogo NL Blauw HR RGB tcm9 201375